tiistai 7. elokuuta 2012

Projektin aloittelua...

Idea oman kodin rakentamisesta alkoi syntyä pikku hiljaa loppuvuodesta 2011. Keväällä 2012 aloimme tutkia mahdollisia tonttivaihtoehtoja Rovaniemen alueelta. Tärkeintä tontin löytämisessä meille oli sijainti ja kohtuullinen hinta. Rovaniemen alueella sopivan hintaisia tontteja hyviltä paikoilta oli todella vähän, tontit olivat joko liian kalliita tai liian kaukana keskustasta. Yksi vaihtoehto olisi ollut hankkia kaupungin tontti uudelta asutusalueelta, jonne tällä hetkellä rakennetaan todella paljon uusia taloja. Kuitenkin ajatus siitä, että alue tulisi olemaan "keskeneräinen" vielä vuosia eteen päin, ei innostanut meitä. Tarkkailimme pitkään Rovaniemen kaupungin tarjoamia tontteja, ja lopulta tonttihakukarttaan ilmestyi tontti noin 3 kilometrin päästä keskustasta. Tontin sijainti oli mielestämme todella hyvä, ja hintakaan ei järkyttänyt meitä niin paljoa kuin useimmat tonttien hinnat yhtä hyvällä sijainnilla varustettuna. Päätimme hakea tonttia kesäkuussa 2012. Olimme kuitenkin varmoja että tällaisella tontilla hakijoita olisi muitakin kuin me, ja epäilimme hieman mahdollisuuksiamme tulla valituiksi. Kuitenki yllätykseksemme parin viikon päästä saimme sähköpostin jossa ilmoitettiin, että meillä on mahdollisuus vuokrata/ostaa hakemamme tontti! Olimme lievästi sanottuna yllättyneitä, mutta onnellisia!

Ensimmäinen kunnon ihastuminen juuri Kannustaloihin tapahtui, kun Kannustalo avasi toimistonsa Rovaniemelle alkuvuodesta 2012. Tällöin aloimme kunnolla katselemaan ja ihastelemaan Kannustalojen malleja, ja eniten meitä kiinnosti malleista Laavu ja Harmaja. Sopivia pohjaratkaisujakin oli jo mietitty pitkään, mutta mitään tarkempaa ei oltu vielä lyöty lukkoon. Tarkoituksenamme oli kuitenkin heti alusta alkaen rakennuttaa talo, jossa neliöitä olisi noin 120-140. Tärkeimpiä tekijöitä pohjaratkaisun kannalta olivat se, että kodissa tulisi olla iso makuuhuone meille kahdelle sekä yksi isompi "leffahuone", josta myöhemmin voisi tehdä kaksi pienempää makuuhuonetta väliseinällä. Tämän lisäksi tärkeää oli, että olohuone ja keittiö muodostuisivat yhdestä isosta ja avarasta tilasta. Minulle naisena tärkeää oli myös tarpeeksi suuri vaatehuone ja se, että säilytystilaa olisi muutenkin tarpeeksi. Talon ulkomuodon osalta olimme mieltyneet moderniin tyyliin ja etenkin isoihin ikkunoihin ja niiden tuomaan valoisuuteen.

Kesä-heinäkuun 2012 aikana kilpailutimme kaksi talotehdasta, Kannustalon ja Kastelli-talon. Hintavertailua tehdessämme oli hyvin vaikea sanoa kumpi oli kalliimpi tai halvempi, sillä toimitussisällöt olivat molemmissa hieman erilaiset. Totesimme, ettei hinnoissa ollut kokonaisuudessaan suurta eroa talotehtaiden välillä. Päätökseemme vaikutti olennaisesti myös se, että olimme mieltyneet Kannustaloon erittäin vahvasti. Aivan heinäkuun lopulla 2012 teimme päätöksen - meille tulisi Kannustalon Harmaja 134:stä räätälöity koti! Valitsimme Kannustalon toimitussisällöistä laajimman, vesikatevalmiin asennuksen.

2 kommenttia:

  1. Oon niin katteelline! Oon jo vuosia haaveillu Kannustalon talosta! Mutta fiilistelen teijä kautta. Hyvä pohoja talossa, tullee varmasti upia! Hyvä duuni Janne ja Kati :)

    VastaaPoista
  2. Joo ollaan kyllä itekki tosi innoissaan! Toivottavasti kaikki menee hyvin, työtähän tämä projekti vaatii tottakai. Tuutte sitten kyllään =)

    VastaaPoista