torstai 18. lokakuuta 2012

Aloituskokousta ja sähkösuunnitelmaa..

Tänään pidettiin aloituskokous tontilla. Tai siis istuttiin autossa kun ulkona oli niin kylmä ja kolkko ilma ja lunta tuli taivaalta... :D Saa nähdä miten kerkeää kaikki hommat tehdä ilman että tuo lumi/jää astuu esteeksi jollain tapaa.

Tontti näyttää siis edelleenkin toistaiseksi samalta kuin aiemmat laittamani tonttikuvat, pelkkää kasvillisuutta vain näkyvissä... noh huomennapa se muuttuu! nimittäin meidän tontilla alkaa ihkaensimmäiset työt, eli tontin raivaaminen! Jännää...

Eilen oli siis Kannustalon koti-ilta, jossa paikalla oli muun muassa sisustussuunnittelija Milla Alftan. Saatiin siis oiva tilaisuus myös kysyä häneltä mielipiteitä suunnitelmistamme sisustuselementeistä/väreistä/kalusteista/valaistuksista. Aika vähän loppupeleissä kerettiin kyselemään, mutta hyvältä meidän suunnitelmat kuulemma näyttivät :) Kohtuu selvät sävelet meillä jo (ainakin toistaiseksi) on sisustukseen liittyvissä asioissa. Ideoistamme laitan varmastikin lisää kuvia yms. lähitulevaisuudessa. Jotkin tilat ovat vielä melkein totaalisen auki, muun muassa makkarit. Decos.fi on yksi paikka mistä löytyy aika kivoja seinä- ja sisustuspinnotteita, mahdollisesti jotain ideoita meidän makkariin, olkkariin tai elokuvahuoneeseen. Yksi idea tehosteseinästä syntyi myös tästä kuvasta. Mielestämme tosi tyylikäs! Muita ideoita antaa myös Finnish Design Shop , kiva aina selailla mitä tuolta löytyy sitten "maustamaan" muuta sisustusta...
 
Ollaan tässä pari viikkoa lähetelty sähkösuunnittelijan kanssa postia sähkösuunnitelmasta. Valaistuksen suhteen meille oli tärkeää, että talossa on paljon mahdollisuuksia tunnelmavalaistukseen. Edellisessä asunnossamme tuli kuitenkin myös todettua, että pelkkä tunnelmavalaistus ei riitä joka tilanteessa. Olennaista on siis myös että kirkkaampaa valoa on saatavilla silloin kun sitä tarvitaan, esimerkiksi siivotessa.

Sähkösuunnitelmassa oli tärkeää huomioida myös tulevan elokuvahuoneen tarpeet esim. pistorasioiden ja putkituksien kannalta. Aika tarkkaan yritimme miettiä sähkösuunnitelmaa kokonaisuudessaan sillä valaistus, pistorasiat, valokatkaisimien paikat ynnä muut ovat todella tärkeitä asioita käytännöllisyyden ja viihtyvyyden kannalta. Huomioimme sähkösuunnitelmassa myös mahdolliset tulevat pihavalaisimet, jotta niitäkin on mahdollisuus lisätä esimerkiksi takapihalle kun piha saadaan rakennettua meidän näköiseksi. Sisävalaistuksessa mietimme jo muutamia sisustuselementtejä ja -pintoja suunnittelussa ja lähinnä sitä, miten ne pääsisivät parhaiten oikeuksiinsa.

Tänään laitettiin siis vielä viestiä suunnittelijalle muutoksista sähkösuunnitelmaamme.  Saapi nähdä, joko se seuraava versio olisi lopullinen... :D

Odotetaan nyt vain sitten mielenkiinnolla, mitä tontilla saadaan tulevien päivien aikana aikaiseksi... Kuvia siis luvassa mitä luultavimmin parin päivän sisään :)

2 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Nyt alakaa jännittävä rakennusurakka. Kuka teille piti aloituskokouksen? Ihanaa ku ootta suunnitellu nuin huolellisesti.

  ps. hitto, että on muute vaikiaa lähettää tämä kommentti. Tuo todista ettet ole robotti- homma onnii vaikia :D hahah

  VastaaPoista
 2. Aloituskokouksessa kaupungin puolesta paikalla oli Jari Kortesalmi.

  No sen saapi nähä sitten ollaanko tarpeeksi huolellisesti suunniteltu ku talo valmistuu :D toivottavasti, ainakin yritetään olla mahollisimman tarkkoja kaikkien valintojen suhteen :)

  Vähä kyllä jänskää jo, siellä ne pojat parhaillaan pyörii raivaamassa tontilla :)

  VastaaPoista