maanantai 17. joulukuuta 2012

Joululahjoja!

Ollaan niin uppoutuneita tähän talohommaan, että ollaan sovittu lähes kaikkien kanssa että tänä vuonna ei osteta juurikaan joululahjoja... Liikaa stressiä ja liikaa rahanmenoa, ajateltiin fiksuina säästää itsemme ja läheisemme siltä! Ensi vuonna voidaan sitten ostaa lahjoja yllinkyllin ja viettää joulu meidän uudessa ihanassa kodissa :) Kaikesta "lahjattomuudesta" huolimatta saimme silti itse iloisen yllätyksen tänään Kannustalolta! Meille kiikutettiin töihin tällainen


Saapi nähdä löytyykö tämä meidän ovesta muutaman kuukauden päästä :) Jee, ensimmäinen (ja varmaan viimeinen) joululahja! Ainiin muuten, tätä pakettia ei olisi varmaan saanut vielä avata, taisin vähän etuilla kun avasin sen... hups.

Viime viikolla tontilla tehtiin sisäkattoa... Palavillat alkavat olla paikoillaan. Jotenkin talo näytti sisältä isommalta kun katto laski alemmas, mikä tuntuu omituiselta, eikö sen pitäisi olla toisin päin? Kuvia en kiireessä hoksannut valitettavasti ottaa vielä sisältä, pitää käydä lähipäivinä kuvaamassa.

Tällä viikolla tapahtuu paljon, sillä hommat pitäisi saada siihen vaiheeseen että lattiavalu saataisiin tehtyä väliviikolla, eli ensi viikolla. LVI mies olisi aloittanut hommat jo tänään, mutta jostain syystä tarvikkeiden toimitus viivästyi. Huomenna aloitetaan siis viemäreiden värkkääminen ja lattialämmitys vedetään keskiviikkona-torstaina. Tänään soiteltiin lattialiippareita läpi, ja saatiinkin ainakin meidän valvojan mukaan hyvä mies varattua siihen hommaan. Ensi viikolla siis vihdoin saadaan lattiavalu tehtyä. Haaveissa siintää että joskus niitä sisähommiakin saadaan tosissaan viedä eteenpäin...

Tänään pohdittiin vähän saunaa. Ajatushan on, että saunan ja pesuhuoneen välinen seinä tulee kokonaan tai osittain lasista. Ensin oli ajatus, että koko seinä olisi lasia... Sitten tulikin ajatus että seinä olisikin vain osittain lasia... Nyt taas saattaa olla että halutaankin koko seinä lasia.  :D Tietenkin aina se lasiseinä on varmasti hankalampi pitää puhtaana, kuin että vain osa olisi lasia. Kuitenkin toisaalta meidän suihku tulee olemaan toisella puolella pesuhuonetta kuin sauna, joten vettä ei räisky lasiin niin paljoa kuin jos suihku olisi lähempänä saunan seinää. En oikein vielä itsekään osaa edes päättää kumpi on hienompi, että koko seinä on lasia vai että pieni osa seinästä jätetään lasittamatta. No, saapi nähdä kummin lopulta teemme. Alla olevan kuvaston Janne kävi varastamassa tänään työpaikan naapurista Lakkapäältä ja kateltiin vähän hintoja ja ideoita pesuhuone- ja saunatiloihin liittyen. Palaan taas asiaan kun saan kuvia tontilta otettua :)

7 kommenttia:

 1. Mukava seurailla toistenkin rovaniemeläisten Harmajan rakennuspuuhia :) Meillä oma projekti Pöykkölässä, mutta valmistuminen mennee ensi kesään, kun mies töidensä ohessa tekee yksin :)
  -M.P-

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa seuraamaan :) Yksi harmaja ollaan bongattu Pöykkölästä, liekkö se juuri teidän harmajanne!

  VastaaPoista
 3. Taitaapi olla ainakin toistaiseksi ainoa laatuaan kyseisellä alueella, joten eiköhän se se ole =)
  -M.P-

  VastaaPoista
 4. Voi mie oon niin kateellinen! Taitaa kyllä olla niin että me aikanaan ostetaan ihan valmis talo, kun ei ole tietotaitoa tuohon rakennushommaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin sillon aluksi mietittiin, että voishan sitä ostaa valmiinki ja säästyis vaivalta, mutta onhan se ite suunniteltu alusta asti ihan eri asia :) ei oikein löytyny semmosia kämppiä suoraan, mikä ois miellyttänyt. Ei meilläkään ollu mitään hajua mistään ennenku tähän alettiin, tässä sitä oppii. Tietenkin välillä on luonnollisesti ihan pihalla kaikesta, mutta yksi juttu kerrallaan vaan eikä ota liikoja stressiä nii kyllä se tästä :)

   Poista
 5. Kokonaan lasia!!!!! T: Henriikka ja Oskari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä kuulostaa hyvältä! Niin se taitaa olla paras meijänki mielestä :)

   Poista