torstai 7. helmikuuta 2013

Keittiö ja kodinhoitohuonetilauksia

Viime viikolla ja tällä viikolla on tontilla tapahtunut lähes jatkuvasti jotakin... Timpurit ovat joka päivä töissä täyttä päivää, ja ovat tehneet lähinnä talon ulkohommia sekä väliseiniä. Alla kuvia viime viikolta, joten tällä hetkellä ollaan vielä vähän pidemmällä väliseinien teossa...Eteinen on tilava :)


Makkariin oli ilmestynyt ovi ikkunan kaveriksi!
Etukuistin rimotus valmiina.

 Eteisen vessa ja vaatehuone oikealla..
Väliseinät olivat tänään illalla siinä vaiheessa, että osa seinistä oli jo umpinaisia. Timpureiden lisäksi sähkömiehet ovat pyörineet paljon tontilla ja vetäneet piuhoja ympäri taloa. Myös kattoturvatuotteet on nyt hankittu ja laitatettu paikoilleen.

Olemme miettineet paljon tällä viikolla kalusteita, huonekaluja, pintoja ynnä muuta nyt kun alkaa tulla oikeasti aika tilata kamat. Olemme käyneet päivittämässä aiemmin saamamme tarjoukset muun muassa laattojen ja vessojen kalusteiden osalta. Todella paljon on ollut hommaa nyt viime ja tällä viikolla, sillä on pitänyt päättää kaikenmoisia "pikku"juttuja, muun muassa lopullisia lamppujen paikkoja yms. ... Olemme pohtineet paljon myös leffahuonetta ja Sonos-äänentoistojärjestelmää, ja olemme päätyneet siihen, että Sonos-järjestelmä tulee ainakin olohuoneeseen, saunaan ja makuuhuoneeseen. Leffahuoneen osalta saamme SoundGallerysta kolme tarjousta, joista sitten pohdimme mikä niistä meille parhaiten sopii sekä hinnaltaan että ominaisuuksiltaan.

Viime viikolla kävimme tilaamassa keittiön ja kodinhoitohuoneen! Päädyimme Topi Keittiöiden tarjoukseen, sillä heiltä löytyi haluamamme ovimalli ja hintataso oli (ainakin melkein) edullisinta. Ovimallimme on siis Topi Keittiöiden Säde mustana, ja yläkaapit tulevat kirkkaalla lasilla. Tasot ovat valkoista kiiltävää laminaattia. Kodinhoitohuoneeseemme tulee käytävän molemmin puolin säilytystilaa, ja Topi Keittiöiltä tilasimme vain ikään kuin toisen puolen kodinhoitohuoneesta. Toiselle puolelle laitamme liukuovikaapiston, ja tällä Topi Keittiöiden kalusteiden puolella on pesukone, ylä- ja alakaapit sekä allastaso. Kodinhoitohuoneesta laitan kuvia kun kokonaisuus on tiedossa vielä tarkemmin.

Ihan ensimmäinen ajatus keittiömme tyylistä lähti, kun näin viime kesänä asuntomessuilla tämän Iskun keittiön. Ihastuin tähän keittiöön täysin sen modernin ilmeen ja säilytystilan paljouden vuoksi. Myös mattamustan ja kiiltovalkoisen väriyhdistelmä miellytti silmää. Kilpailuttaessamme keittiöitä, tarkastelimme useiden toimittajien samankaltaisia mattamustia ovimalleja kuin tässä kyseisessä Iskun keittiössä. Useat ovimallit näyttivät päällepäin lähes täysin samalta, mutta kuitenki suuret eroavaisuudet löytyivät ovien paksuuksista, ja ilmeisimmin mustan maalikerroksen paksuudesta. Joihinkin ovimalleihin näytti tulevan heti kulumisen jälkiä, ja vaalea runko paistoi mustan läpi heti pienen kolahduksen jälkeen. Oikeastaan parhaimmiksi oviksi itse koimme Iskun sekä Topin ovimallit, ja siksi päädyimmekin näistä toiseen. Keittiöpaketin mukana otimme myös AEG:n mustat kodinkoneet, Blanco linus s white valkoisen hanan sekä valkoisen komposiittialtaan. Keittiön niemekkeeseen tulee tasosta nouseva liesituuletin Savon T92,, jota emme kuitenkaan vielä Topin kautta ottaneet vaan tilaamme myöhemmin. Olemme (ainakin vielä tällä hetkellä :D) todella tyytyväisiä valintaamme, ja uskon keittiöstämme tulevan tyylikäs :)Ensi viikolla varmaan tilaamme ainakin takan ja laatat, jotta saamme hieman asioita eteenpäin. Hullua, se ois enää semmoinen kolmisen kuukautta ja sitten meijän ikioma upouusi koti on valmis :)

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa ja näyttää kotinne eteneminen! Minkälaisen katon laitoitte taloonne? Otitteko sen paketissa vai erikseen? Eikö turvatuotteet kuuluneet pakettiin, siis jos paketissa otitte? - Marjo F

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Meillä on Ruukin Classic peltikatto, musta.. Katto tuli talopaketin mukana. Ruukki tarjosi kyllä kattoturvatuotteita, mutta kilpailuttamisen jälkeen saimme tuotteet edullisemmin toista kautta. Eli turvatuotteet eivät kuuluneet pakettiin, mutta meille tehtiin tarjous suunnitelluista kattoturvatuotteista ja läpivienneistä talopaketin saapumisen aikoihin.

      Poista