perjantai 22. helmikuuta 2013

Pihavalaisimia, sisäkattoa ja laattatilauksia
Alkuun heti kuvia talon ulkopuolelta. Niin kuin kuvista näkyy, kattoturvatuotteet on saatu paikoilleen kokonaisuudessaan ja myös pihavalaisimia on alkanut ilmestyä talon seiniin.


Mietittiin, otetaanko mustat vai valkoiset kattoturvatuotteet, ja päädyttiin lopulta mustiin. Valkoisetkin olisi kyllä varmasti olleet hienot, mutta musta antaa vähän kontrastia kun talosta kuitenkin tulee ihan valkoinen. Myös muut pienet yksityiskohdat talon ulkopuolella ovat mustia, muun muassa valaisimet...
Pihavalaisimet ovat hyvännäköisiä, ja kun niihin saadaan vielä valotkin jossain vaiheessa niin ne ovat vielä hienompia :) Valaisin valaisee kivasti sekä ylös- että alaspäin. Eilen käytiin kaivamassa hullun lailla lunta pois tieltä, jotta sähkömiehet voivat siirtää sähkökaapin oikeaan paikkaansa. Sähköäkin siis pitäisi saada taloon muutamien viikkojen kuluttua!


Timpurit ovat laittaneet useampia ulko-ovia paikoilleen. Teknisen tilan, varaston ja sivukuistin ovet olivat ilmestyneet viime viikolla paikoilleen.

Sisällä hommat ovat edenneet siihen pisteeseen, että väliseinät on saatu umpeen ja suurin osa katostakin on jo kiinni. Nyt vasta näkee, että spotteja tulee meillä kattoon aika paljon! Ainakin pitäisi tarpeeksi olla valoja kämpässä...

Ensi viikolla muurari aloittaa hommansa ja muuraa pesutilan seinät. Tämän jälkeen voidaankin jo alkaa kohta puolin laatoittamaan vessojen ja pesutilojen seiniä! Odotamme innolla pintojen tekemistä. Tosi kiva nähdä millaiselta laatat näyttävät paikoillaan... Vähän ehkä jännittää, ovatko valinnat olleet varmasti hyviä.

Tänään käytiin siis lyömässä lukkoon kylpyhuoneen, pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen ja vessojen laatat ja kalusteet. Nämä kaikki otettiin Laattapisteeltä. Meillä laattojen värimaailma on aika tumma, ja oikeastaan kaikkiin kyseisiin tiloihin tulee pääosin tummat lattiat ja seinät. Pieneen vessaan päätimme laittaa vähän rohkeammin väriä, ja siellä seinäwc:n kotelointi ja lattia tulevat lilalla pienellä mosaiikilla.
Olemme painineet lähiaikoina budjettimme parissa hullun lailla... Hankala on vielä tässä vaiheessakaan hahmoittaa, miten paljon rahaa tulee vielä kaikkeen kulumaan. Nyt tiedetään suurimmaksi osaksi mitä menee kaikkeen kalustamiseen ja pintoihin ynnä muihin, mutta silti emme voi täysin tietää mitä yllätyksiä matkan varrella vielä tulee. Tuntuu että kaikkeen yllättävään olisi pitänyt laskea alusta alkaen mukaan aivan käsittämättömiä summia jos olisi halunnut kaiken menevän budjetin osalta suunnitelmien mukaan! Mutta kai se on kaikilla sama homma, että koskaan kustannusarvio ei täyty toiveiden ja arvion mukaan...

Vielä on selvitettäviä ja hoidettavia asioita todella paljon, ennenkuin saa haaveillakkaan talon valmistumisesta. Pitäisi tilata takka, suunnitella ja tilata vaatehuoneet, kodinhoitohuoneen komerot, sauna, huonekalut, maalit kattoon ja seiniin, tapetit, maalämpö kone ja kaivo, suihkut, hanat, plaaplaaplaa ymsymsyms... :D Kaikkea ei muistakkaan, vaikka listan olenkin kirjoittanut moneen otteeseen. Mutta kyllä tämä tästä omalla painollaan etenee, kun malttaa vaan tehdä yhden asian kerrallaan :)

Uskon että kun joskus projektin loppuun päästään niin lopputulos tulee olemaan hyvä! Kiva kun homma alkaa olemaan jo pikku hiljaa voiton puolella... Näillä fiiliksillä (työ)viikonlopun viettoon :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti